Travel Amerika


Tijdens mijn vele reizen naar in de VS heb ik vanuit de thuisbasis South Bend, Indiana al menige Road trips gemaakt. De uitgestrektheid en de zovele uiteenlopende diversiteit blijven mij als Amsterdamse nog steeds verbazen, terwijl ik toch wel wat gewend ben. Ik voel me te gast in het land van de Native American. De dead trials en reservaten doet je beseffen wat een leed deze bevolkingsgroep is en nog steeds wordt aangedaan.

 

Mijn trip naar South Dakota maart 2013 was imposant, de prairies met de oneindige vlakte waar je als je je ogen sluit de bizons hoort denderen als in een oud en versleten Hollywood Western, de onverwachte weeromslag van zonnig warm naar ijzige snow blizzard die me nog meer deed beseffen dat je als mens maar zo nietig bent op die kale uitgestrekte vlakte

Ik heb tijdens deze trip Illinois,Wisconsin,Minnesota,Iowa doorkruist.

 

Windy City Chicago waar ik altijd op in vlieg vanuit Amsterdam met zijn wolkenkrabbers, drukte, maar vooral de werkelijkheid van het leven in Amerika. Rijkdom en armoede liggen hier zo dicht bij elkaar.

De Lake Shore drive langs het mooie onvoorspelbare grillige,licht blauwe Lake Michigan. De vriendelijke bediening en lekkere eten bij Chicago's Joe, waar ik altijd even iets ga eten en drinken bij het inkomen en verlaten van Chicago.

 

Detroit de stad van Motown Records, het grote Chrysler imperium met zijn teleurgang en

vergane glorie met zijn daaruit voortvloeiende schrijnende armoede en hoogste misdaad gehalte van de US,

 

Michigan met naar de staat vernoemde onvoorspelbaar, mooi blauw ruige Lake en zilver (private) stranden en haar vele lighthouses. Weidse en Hollandse bloemkool luchten, pioniers die dachten hun geluk hier te vinden. Dokter Jan Pol de wereld beroemde sympathieke veearts, De Bakkerij gebroeders de Boer in Holland (Michigan) met hun snert, kroketten en beschuit. Waar in mei de tulpen in een festival worden vereerd met klompen dansen omlijst door zeer oud Hollandse liedjes die een glimlach om je mond net een bespottelijk trekje krijgt. Oude mensen die vanuit de hele staat uitgedost, al lijkt het carnaval, iedereen willen laten zien dat hun roots in het echte Holland liggen.

 

Memphis Tennessee, met de imposante Mississippi River, Beale Street en Graceland.

Music City Nashville met het Grand Ole Opry,Country Music Hall of Fame,Bullriding,Karaoke, Cowboy laarzen,de Bourbon zuipende Red Neck en de overheerlijke Nashville hete kip.De populaire Country groep Lady Antebellum.

 

Kentucky met zijn ranches, de Bourbon Brands, Four Roses, Jack Daniels en de heerlijkste Sushi in Chattanooga.

 

Indiana is net zo vlak als en twee keer groter in oppervlakte als Nederland en saaier maar dat wordt gecompenseerd door de Amish met hun witte huizen, Buggy's, de heerlijke gevulde Rise and Roll donuts, goudgele maisvelden, golfbanen en vriendelijkheid. 

 

Ohio met zijn vele uitgestrekte boerenlandschappen en een gebied van een grote Amish gemeenschap met zijn lieve kleine gehuchten in een prachtig heuvellandschap.

kleuren pracht. De bergen en het heuvellandschap, mooie steden en de history van de gewelddadige Burgeroorlog tussen Nord ad South die in Gettysburg  - Pennsylvania werd beslist.

 

De staat New York met het massale verkeer en als je niet in New York city hoeft te zijn vermijd het dan ook met een grote boog. New York is het best te bereiken met een vliegtuig en neem daarna dan een taxi, dit is beter voor het heerlijke vakantie gevoel vast te houden zonder stress.

 

Connecticut bezit door de kustlijn vele haventjes met history van de walvisvaart. 

 

Rhode Island heeft veel water en het is er heerlijk te vertoeven.

 

Massachusetts de staat met het schiereiland Cape Cod, Het grote gebied is omringt door de Noord Atlantische oceaan en  Cape Cod Bay met stranden die voor iedereen toegankelijk moesten zijn, John Kennedy heeft dit gesteld tijdens zijn periode als President,  De Kennedy's hadden hun domicilie in Hyannis. 

 

-Provincetown is het noordelijkste plaatsje op het schiereiland en huisvest vele kunstenaars, de meer dan vijftig Gallery's zijn een lust voor het oog van de liefhebber. 

De vissers varen dagelijks uit om de verschillende vrij goede restaurants te voorzien van verse vis,kreeft en diverse soorten schaaldieren.

De grote Gay en Lesbische community maakt de sfeer in tegenstelling tot de andere Amerikaanse steden en staten die ik heb bezocht heerlijk ontspannen, je kunt daar zonder er bij na te hoeven denken jezelf zijn.

Voor een geweldige ervaring moet je zeker walvissen gaan spotten, deze trips worden aangeboden vanaf de MacMillan pier tussen april en oktober. de tochten duren 3/4 uur.

 
AMISH ROADTRIP MICHIGAN  2010-2018

PROVINCETOWN 2018